jueves, 14 de noviembre de 2013

AQUEST CAP DDE SETMANA EL NOSTRE PROTAGONISTA ..........EL PA AMB TOMÀQUET !

Serà la tapa estrella per a les vostres cerveses vins o cava. Bons tomàquets del penjoll, bon pa , bon oli i lo demés..... SORPRESA!


PA AMB TOMÀQUET
Déu ens dó ser catalans
per menjar bon pa amb tomàquet
amb un raig d’oli discret
i un pols de sal si fa falta;
pa de pagès si pot ser
que és més saborós que els altres
i tomàquet ben madur,
però que no ho sigui massa.
Déu ens dó un tall de pernil
o llonganissa ben ampla
perquè acompanyin el pa
ben sucadet amb tomàquet;
pernil de bon mastegar,
llonganissa de la Plana,
que els osonencs en això
tenim molta anomenada.
Dé ens dó tot el que he dit
i bons amics a la taula
per compartir el que mengem
i fer petar la xerrada,
que conversar amb els amics
sempre sol despertar gana
i el menjar, si és compartit,
resulta més saludable.
Miquel Martí i Pol

(Bon profit!, 1999)


No hay comentarios:

Publicar un comentario